Wat sollen d’Leit no engem Börsejoer mat hire Pensiounskonten maachen?

NEAL ST. ANTHONY a PATRICK KENNEDY Minneapolis Star Tribune

Vill Investisseuren, déi enttäuschend Rendementer fir Pensiounskonten gesinn, wenden sech un hir Finanzberoder nom Ofsenkung vun 2022 op Aktien an Obligatiounsmäert a froen: “Wat elo?”

Wéi am Géigendeel wéi et fir e puer kléngt, ass d’Äntwert an enger Nossschuel de Kurs ze bleiwen oder kleng Upassungen ze maachen. Mir hunn eis un den Dave Kloster vum Thrivent Financial gedréint, deen hëlleft iwwer 2.300 Finanzberoder ze iwwerwaachen; an den John Foster, Senior Beroder an Investitiounsstrateg bei JNBA Financial Advisors, fir méi Informatioun ze kréien. Hei sinn hir Äntwerten, geännert fir Raum a Kloerheet.

Q: Wéi eng Rotschléi géift Dir de Mëttelklass Leit ginn, déi iwwer d’Pensioun besuergt sinn?

A: Trotz den negativen Rendementer souwuel op de méi breeden Equity- a Fixed-Akommesmäert am Joer 2022, “Thrivent recommandéiert Investisseuren de Cours ze bleiwen, eng laangfristeg Approche ze huelen an den Drang ze Panik ze vermeiden a bedeitend Ännerungen un hire Pläng ze maachen,” sot de Kloster. “Zum Beispill, den Aktiemaart elo ze verloossen kann Verloschter gespaart ginn, déi mat der Zäit erholl kënne ginn andeems se investéiert bleiwen. D’Geschicht weist och datt Obligatiounen sech kënnen erholen a weiderhin eng Schlësselroll an engem diversifizéierte Portfolio spillen.

D’Leit liesen och …

Q: Wéi féiert e Finanzplang Investisseuren duerch emotional Ups an Downs?

A: De Plang zesummegesat vum Client a Beroder soll als Anker déngen.

“Wann d’Leit den Zweck hannert hiren Investitiounen verstoen, kann et méi einfach si fir d’Perspektiv ze halen an d’Versuchung ze limitéieren fir op kuerzfristeg Maartbewegungen ze reagéieren”, sot de Kloster. “Grouss Upassunge maachen am Liicht vu Maartbedéngungen kann e Feeler sinn, deen d’Investitiounsleeschtung mat der Zäit verschlechtert kéint. Wirtschaftszyklen kommen a goen. Dir wëllt normalerweis investéiert bleiwen ausser Dir hutt eng berechent Entscheedung getraff fir eng Sécherheet ze verloossen an de Maart ze verloossen.

Q: Wat iwwer “rebalancing” Äre Stock-Obligatioun Portfolio, dorënner géigesäitege Fongen?

A: E Rebalanzéierungsbonus implizéiert eppes ze verkafen dat héich ass fir eppes ze kafen wat erof ass, sou wéi Aktien ze verkafen fir méi Obligatiounen ze kafen oder vice versa, jee no wéi enger Klass op oder erof war, sot de Foster. Wéi och ëmmer, Aktien a Obligatiounen sinn dëst Joer allgemeng erof, wat Investisseuren forcéiere méi déif an hire Portefeuillen ze kucken fir e Rebalancing Bonus ze kréien.

Foster beréit no Equity Holdings ze kucken fir Ännerunge vum Stilniveau oder souguer Ännerunge vum Secteur ze maachen.

“Wäertaktie sinn dëst Joer niddereg-Eenzelziffer erof, während Wuesstumsaktien 30 Prozent erof sinn,” sot Foster. “Et gëtt e groussen Ënnerscheed tëscht dem Dow an dem Nasdaq. Also kënnt Dir do méi e Virdeel kréien.”

Oder Dir kënnt d’Rebalancéierung op de Sektorniveau erofhuelen: “D’Energie ass bal 60 Prozent erop, während Konsumentzyklesch Firmen, Firmen wéi Target … 35 Prozent erof sinn,” sot Foster.

Q: Wéi dacks sollen Investisseuren hir Ziler rebalancéieren oder bewäerten?

A: “Ech géif soen, Véierel oder hallefjäreg wier wahrscheinlech léiwer,” sot Foster.

Foster proposéiert Investisseuren sollten hir laangfristeg Ziler an hir Toleranz fir Risiko periodesch nei beurteelen. Nei laangfristeg Ziler oder Eventer wéi eng bedeitend Ännerung am Akommes, eng Famill grënnen, en Haus ze plangen oder Pensioun ze kafen kann eng gutt Zäit sinn fir dës Neibewäertungen ze maachen.

Investisseuren mat méi laangen Zäithorisonten, déi ënner 50, kënnen en 80/20 Portfolio vun 80% Aktien betruechten (déi typesch méi héicht Risiko sinn, awer d’Chance fir méi Rendementer ubidden) op 20% fix Akommes, déi staatlech, kommunal oder Firmenobligatiounen enthalen (typesch manner riskant awer bitt manner Rendement). Awer wéi d’Investisseuren méi no bei der Pensioun oder Meilesteen kommen, kënne se manner Risiko huelen andeems se op e 60/40 Equity an Obligatiounsportfolio plënneren.

Q: Wat iwwer d’Chancen an de fixen Akommes Wäertpabeieren elo datt d’Tariffer eropgoen?

A: “Et kënne Leit sinn, déi soen, wësst Dir wat, wann ech 4% oder 5% u fixen Akommes ka maachen, sinn ech bequem mat deem,” sot Foster. “Et gëtt d’Méiglechkeet Suen an Obligatiounen fir d’éischte Kéier an enger laanger Zäit ze maachen.”

Firwat? Zënssätz si méi héich. Fir déi lescht e puer Joer ware se ënner der Bourse nozeginn, sou datt méi Sue kéinte gemaach ginn op Aktien wéi Obligatiounen, sot hien.

Foster proposéiert Staatsobligatiounen, Investitiounsgrad Firmenobligatiounen an Hypothéik-ënnerstëtzte Fongen.

Q: Rebalancéieren, periodesch verkafen a kafen fir zréck an Ären Asset-Allocatiounsplang ze kommen, wäert sech mat der Zäit änneren, richteg?

A: “Allgemeng gesi wäert Dir méi konservativ ginn wéi Alter an Zäithorizont schrumpft,” sot de Kloster. “Dir wëllt sécher sinn datt de Finanzplang Iech seet wéi vill [retirement] Suen Dir braucht a wéini. Dat kann op d’mannst jäerlech duerch Asset-allokatiounsziler gemaach ginn.

“Rebalancing hëlleft Iech de Gewënner ze verkafen,” sot hien. “Joer nei Balance ass zimmlech niddereg Risiko, och wann Dir nëmmen 5 Prozent hutt [year-over-year asset shift]. An Dir hutt net déi steierlech Konsequenzen op steierleche Pensiounskonten, déi Dir mat engem besteierbare Kont kéint. D’Disziplin bréngt Iech zréck op Är [asset-allocation] Zil.”

Q: Déi meescht jonk Spuerer mat Joerzéngte fir z’investéieren ginn nëmmen an 401 (k) oder ähnlech Pläng investéiert, deenen hir Optiounen allgemeng op géigesäitege Fongen limitéiert sinn. Wéi solle se hir Portefeuillen kucken?

A: “Si solle kucken fir grouss Kapital, kleng Kapital an international Aktiefongen ze hunn an dann e passende Betrag u Obligatiounsfongen baséiert op Bereetschaft fir Risiko an Zäithorizont ze huelen. Eenzel Aktien hunn e puer Steiervirdeeler iwwer Fongen, awer déi kënne wierklech net an engem 401 (k) profitéiert ginn, “sot Foster.

.

Leave a Comment